Şüphesiz ki her genç kızın hayalidir sevdiği erkekle hayatını birleştirmek ve mutlaka gelinlik giymek. Düğün merasiminde ve nikahta giymek için aylarca aranılan bu giysi neden bu kadar önemlidir? Çünkü hayatta bir kere giyileceğine inanılmıştır ve bu yüzden en güzeli ve en beğendiğini bulmak için uğraşır taze gelin adayları.

Peki, gelinlik seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Boynunuz dar ve kısa ise; omuz kısmı kapalı ve uzun kollu gelinliklerden kaçının. Göğüs bölgenizi kapatan her tür gelinlik modeli daha kısa ve dar görünmenize neden olacaktır. Göğüs kısmı ve kolları kapalı gelinlikler yerine bu kişiler boyun ve göğüs kısmını ortaya çıkartacak gelinlikleri tercih etmelidir.

Geniş basenleriniz var ise; ilk kaçınmanız gereken gelinlik modeli dar ve balık modellerdir. Zaten geniş olan baseniniz bu modeller ile hem daha büyük görünecek hem de çok ortada olacaktır. Bunun yerine kabarık pilili gelinlikler sizi daha ince gösterecektir.

Göğüsleriniz büyük ise; kesinlikle saten kumaş tercih etmemelisiniz. Bunun yerine dantel işlemeli gelinlik modelleri göğüslerinizi daha küçük; vücudunuzu daha düzgün gösterecektir.

Geniş omuzlarınız var ise; yandan askılı ya da tek askılı gelinlik modellerinden kaçınmalısınız. Yandan askılı modeller zaten geniş olan omuzları daha geniş gösterecektir. Bunun yerine straplez ya da ince askılı gelinlikler tercih sebebi olmalıdır.



0 yorum:

Yorum Gönder

Kategoriler

Blog Arşivi

Blogu Çevir