Ahmet ÜMİT, genç yaşlı küçük büyük herkesi kalemine hayran bırakan ender yazarlarımızdan biridir. O'nun kitapları salt öykü ya da salt olaylar dizisi değildir. Ahmet ÜMİT'in eserlerinde bilgi ve olay örgüsü birlikte verilir. Yazar öyle zekidir ki olay içerisine yerleştirdiği bilgileri siz istemeseniz de kapmanızı sağlıyor.

Detaylı tasvirleri bazen sıkıyor olsa da eğer İstanbul'da Beyoğlu sokaklarında zaman geçirmiş ya da geçirecek iseniz; buraları aklınıza kazıyor. Yıllar önce burada yaşanan olaylarla sizi etkiliyor. Şehrin tarihi özelliklerinin yanı sıra kültürel yapısını da iliklerinize kadar hissetmenizi sağlıyor. Farklı özelliklerdeki değişik karakterleri ile Beyoğlu'nun En Güzel Abisi tam bir Dan Brawn tarzı.

Olaylar birbiri ile o kadar titizlikle bağlanmış ki; roman bitene kadar katili bulamıyorsunuz. Her bir bölümde daha önceden şüphelendiğiniz kişinin katil olduğu düşüncesinden vazgeçiyorsunuz. Detaylarla dolu olan bu roman, Ahmet Ümit'in belki de en çok okunan kitabı olacaktır.

Yalın bir dille yazdığı romanı elinizden bırakamayacak; "şu bölüm bitsin, dur şurayı da okuyayım" derken bir bakmışsınız bitirmişsiniz.

Eğer polisiye ve cinayet romanları okuyor iseniz; Beyoğlu'nun En Güzel Abisi romanı tam size göre.

0 yorum:

Yorum Gönder

Kategoriler

Blog Arşivi

Blogu Çevir