Websitelerinin daha ilgi çekici, daha eğlenceli ve farklı olmasını sağlayan birtakım animasyon, hareketlendirmeler ve renklendirmeler topluluğunu oluşturabildiğimiz programlama dilidir.

Web yazılım alanında uzmanlaşan birçok kişinin başvurduğu bu dil yalnızca tarayıcı üzerinde çalışmaktadır. (bilgisayar üzerine indirilen herhangi bir program değildir) Site üzerinde oyun oynamak, fotoğraf paylaşmak (yüklemek ve indirmek), çevrim içi sohbet etmek, çevrim içi video ve animasyon dersleri izlememize, etkileşimli haber ve harita sitelerine bağlanmamız için mutlaka java teknolojisini tarayıcınıza kurmuş olmalısınız.

Bunun yanı sıra; belirli aralıklarla teknoloji güncellemeleri gelecektir. Bu güncellemelerin gerçekleşmesini yani yüklenmesini kabul etmeniz gerekmektedir. Yoksa son teknoloji ile hazırlanmış olan çevrim içi ortamlara ulaşamaz, onları kullanamazsınız.

Eğer Windows işletim sistemine sahip iseniz; Java yükleme önerileri otomatik olarak tarayıcınızın sol üst köşesinde görüntülenecektir. Eğer son güncellemenin geldiğini gördünüz fakat kabul etmediyseniz; ama uygulamalar sağlıklı bir şekilde çalışıyor ise; sisteminiz javayı daha önceden otomatik olarak yüklemiştir. Telaş etmenize gerek yoktur. Eğer Linux ya da Unix tabanlı bir işletim sistemi kullanıyor iseniz sisteminiz uygulamaları otomatik algılamayacaktır. Tarayıcınız üzerinde çalışmayan video ve animasyonları gördüğünüzde güncel java versiyonunu indirip yüklemeniz gerekecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Kategoriler

Blog Arşivi

Blogu Çevir