Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora projeleri yarışmaları ile sıkça adını duyuran TÜBİTAK, Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları ile de öğrencileri genç yaşlarda bilime ve teknolojiye yönlendirmeyi desteklemektedir.

Temel Bilimler (Matematik ve Mantıksal Bilimler - Fen Bilimleri) ve Sosyal Bilimler Ana alanlarında ortaöğretim öğrencilerinin bilim gerçekleştirmelerini, bilimsel çalışmalarda yer almalarını destekleyen TÜBİTAK, öğrencilerin bu alanlara ilgi duymaları durumunda tam destek vererek ülkemizde bilimi küçük yaşlarda teşvik etmek konusunda başı çekmektedir.

Matematik, Fizik, Psikoloji, Bilgisayar, Tarih, Biyoloji, Kimya, Coğrafya, Türk Dili ve Edebiyatı alanlarında proje yarışmaları düzenlemektedir.

Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına son başvuru 27 Ocak 2015 tarihinde olup; başvurular 5 Ocak'ta başlamıştır.


Çevrimiçi başvuru yapılıyor iken dikkat edilmesi gereken kurallar şu şekildedir: 


     1) Proje Raporu, Proje Planı ve Proje Özeti sisteme yüklenmelidir.

     2) Proje Özeti 250 kelimeyi geçmemelidir.

     3) Online başvuru yapıldıktan sonra alınan çıktı öğrenciler, danışman ve okul müdürü tarafından             imzalanarak 30 Ocak 2015 tarihine kadar Bölge Koordinatörlüğüne götürülmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Kategoriler

Blog Arşivi

Blogu Çevir