Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ormanlardaki çeşitliliği sürdürerek iklim değişiklikleri ve hastalıklara karşı direnci sağlamak, ıslah potansiyeli olan genleri korumak ve ekosistem devamlılığını sürdürmek için türlerin korunmasını amaçlıyor.

Bakanlık 2013 yılında orman zararlıları ile mücadele amacıyla 341.631 hektar alanda çalışma yaparak, 53 laboratuvarda üretilen 534.500 faydalı böceği ormanlara bıraktı. 1984 yılından günümüze kadar devam çalışmalar kapsamında 11.421.000 böcek üretilerek ormanlara bırakıldı. Ayrıca Biyolojik Mücadele kapsamında 5.700 keklik ormanlara salınarak, 130 karınca nakli gerçekleştirildi. 61.125 suni kuş yuvası ile ormanlara asıldı.

Biyolojik Mücadele kapsamında ormanlarımızda yer alan faydalı böceklerin erginleri toplanarak, laboratuvarlara taşınıyor ve laboratuvarlarda elde edilen olgun bireyler ormanlarda zararlı böceklerin bulunduğu ağaçların diplerine bırakılıyor. Laboratuvarlarda üretilen faydalı böcekler, zararlı böceklerin nesillerini yok etmekle birlikte kendi nesillerini de devam ettirerek ormanlarımızdaki biyolojik çeşitliliği korumaya katkıda bulunuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Kategoriler

Blog Arşivi

Blogu Çevir