Bilmem, bu zamana kadar kaç tane aşk romanı okudunuz? Kaç aşk romanını önerdiniz ya da hediye ettiniz bir başkasına? Ya da kaç aşk şiiri ezberlediniz, aşkınıza okumak ya da o okurken devam ettirebilmek için?

Ferdi DEMİR, bu kitabında ne bir öykü yazıyor ne de bir şiir. Aşkı denemelerle ifade etmeye çalışıyor.

Bazen ayrılan sevgililer oluyor hikayenin kahramanı, bazen hoşlandığı kızın adını öğrenmek için yaptığı şeylerle gülünç duruma düşen adamın... Ama hep ana konu aynı:"AŞK".

En fazla 4 sayfadan oluşan denemeler ile hızlı bir şekilde ilerlemenizi sağlayan yazar, oldukça yalın bir dil kullanıyor. Her bölümün başında ya da sonunda verdiği kalın harflerle yazılan anlamlı sözler ile denemeye alıştırma ya da denemenin etkisini arttırma amacı güden yazar, konuların bağımsız oluşundan dolayı geçişleri yumuşatmaya çalışıyor.

Eğer edebi türleri okuyan, klasiklere hayran okurlardan iseniz bu kitabı kesinlikle elinize almamalısınız.

Aşk romanları, popüler kitaplar ve Ahmet Batman tarzı okurlardan iseniz kitap tam sizin içindir.

Kitapları ayırt etmek zordur ve bazen olanaksızdır. Ama okurları ayırmak önemlidir. Eğer bu kitabı birine önerecek iseniz o birinin ne tür okuduğunu iyi analiz etmelisiniz. Çünkü deneme okuyan okur çoktur fakat bu şekilde eleştirel değil duygusal denemeler okuyan çok azdır.

Ama 17-18 yaşların cici kızlarına bu kitabı önerebilirsiniz. Ve bu şekilde aşk kitabı okuma furyasındaki bir zincire de siz halka eklemiş olursunuz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Kategoriler

Blog Arşivi

Blogu Çevir